Ei, al doilea nostru an de evenimente a fost unul cu de toate. 

Oameni faini, felurite formate de evenimente, experiențe noi. Toate culminând spre realizarea noastră de la final de an. 

Sezonul de evenimente al 2023 pentru noi a început în iunie. Dar, stați fără grijă, că multe am pus la cale până atunci în online pentru platforma noastră de creatori. 

Dar despre asta vom vorbi altundeva. La fel cum altundeva am povestit și despre  evenimentele din 2022, în caz de curiozitate. 

1.  International Jazz in The Park Competition

30 Iunie - 2 Iulie 2023

Am inițiat o colaborare cu Asociația Fapte, organizatorii Festivalului Jazz in The Park și altor manifestări culturale similare. Cu Asociația Fapte organizatori, noi am devenit co-organizatori, aducând "Spațiul Creatorilor IARMAROC" la Competiția Internațională de Jazz, Parcul Central Cluj-Napoca.

"Spațiul Creatorilor IARMAROC" se năștea atunci ca denumire a evenimentelor noastre satelit în cadrul altor evenimente mai mari. 

 

Formatul evenimentului?
Primul nostru târg

Ce am pus la cale pentru Jazz in the Park Competition?

Târg cu 40 de creatori din toată țara


A fost emoționant de-a dreptul să vedem atât de mulți oameni talentați la un loc, sărbătorind spiritul creativ împreună, la noi la târg! 


Florin Cramariuc, Atelierul de Carte, Attila Sandor Studio, Badea Neaoș, Borcănelul cu Dichis, Ceramiceanu, Cristina Frei, CycledError, DACO Jewelry, Deplin, Diana Bîrsan, Diana Marin, Din Inima Țării, Doda Natural, Flavia Gheorghian, Green Room, ArcStudio, Little Paris Atelier, Pipelights by Serox, Pure Juniper Soap, Rim’s Resin, Rue Atelier, Scent Architect, Sil Art, Simo’s Ceramics, The Wooden Goose, Trimar Ceramics, Flavours of Transylvania, Ikona, Înmiresmat, Koja, Lumea Ceramicii, Luna Candles, Mov, Origo, Pater, Vargas Corner, VazeCeramics, Zsazsa Art Studio, MIAM, Beatrix Color, Delikates, Email de Sighișoara, Ceramică Bledea, Iulia Lavu. 

Mai multe poze de la eveniment cu acești minunați creatori, găsești aici.


Ateliere de creație ceramică

Modelaj în ceramică by Ceramo Pottery

Tânăra Alexandra de la Ceramo Pottery, nu mult peste 20 de ani, a reușit să facă o invitație către aproape 40 de persoane care au cumpărat biletele pentru atelierele organizate mult mai repede decât ne-am așteptat! Stilul contemporan al său, și metodele voioase de predare au făcut ca cele 4 ateliere să fie o bucurie pentru cei 36+ de participanți! 

Disco Lounge cu muzică pe vinil

Devenită deja tradiție, scena de vinil din cadrul evenimentelor IARMAROC.com, și de data aceasta a avut loc de cinste! Colecția vastă de discuri de vinil, adunată de-a lungul anilor cu drag, a avut la dispoziție cele 3 zile să binedispună oamenii deosbiții oameni de la târg! 

Silent Cinema cu documentare despre creatori

Poate că deja știți, dacă nu, vă spunem!
IARMAROC.com, la începuturi, a pornit la drum cu un plat de atac diferit - cel al documentării poveștilor creatorilor. De aceea, acum, în cadrul evenimentelor, avem posibilitatea să vă arătam, asșa cum am făcut și la Jazz in the Park Competition2023, cel puțin 17 proiecții!

Pe unele dintre ele le puteți vedea și aici, pe canalul nostru de Youtube. 

 

Sezonul 1 de mini-documentare aici 

Sezonul 2 de mini-documentare aici

  • Maria Pălăria - Magia creației de pălării custom-made
  • ORIEL - Cum se creează deosebita bere artizanală în stil belgian
  • MURI Chocolatier - Povestea despre ciocolata artizanală MURI
  • Contemporia - Povestea din spatele Bijuteriei Contemporane Conceptuale
Shop cu produse artizanale ale meșteșugarilor

Nu toți creatorii au putut fi prezenți fizic la stand, dar ne-am străduit să aducem în văzul lumii chiar și așa, prin intermediul magazinului unde am adunat produsele lor pentru a fi vândute mai departe, chiar și în absența lor! 

 

2. Jazz in The Park, ediția a XI-a

1 Septembrie - 3 Septembrie 2023

Jazz in the Park Festival 2023 a fost un moment important pentru IARMAROC.com.


În linii mari, am replicat activitățile din Parcul Central, însă am adaugat o zonă de piață și picnic cu produse locale, brânzeturi tartinabile, pâine proaspătă, yum!


Târgul de creatori

De data aceasta am reunit 27 de creatori din toată țara care au adus produse alternative de accesorii, aromaterapie, bijuterii, cărți, ceramică, cosmetice, ilustrații, lemn, papetărie, vestimentar, pentru casă, pentru el, pentru ea, pentru copii!

Arami Studio, ArcStudio, Attila Sandor Studio, Beatrixcolor.ro, Badea Neaoș, Ceramiceanu, CycledError, Diana Bîrsan,  Editura Frontiera, Flavours of Transylvania, Hodaia cosmetics, IKONA Jewellery Studio, Înmiresmat, Ladica.ro Little Paris Atelier ,Mândruța, Moțart, Nuca Organic Pure Juniper Soap, Rim’s Resin, Rue Atelier, Shoodies Shop, SOUL, Simo’s Ceramics, TITO atelier, Zsazsa Art Studio

Mai multe poze cu creațiile aici.

Disco lounge cu muzică pe vinil 

Disco Lounge-ul acesta a fost și mai special, căci, pe lângă colecția noastră de viniluri, am invitat 2 artiști să performeze: Wax on Fridays și Attila Sandor (multitalentatul creator de la târg, de altfel)

Wax on Fridays

Silent Cinema cu documentare despre creatori

După cum vă spuneam și mai sus, povestea IARMAROC.com a început cu misiunea să documentăm creatorii din întreaga țara. Și am pus cap la cap două sezoane de documentare pe care le rulăm cu drag și cu mândrie la evenimente! 

Vezi toate documentarele noastre aici.

Shop cu produse artizanale ale meșteșugarilor

95% din creatorii și producătorii implicați au fost foarte mulțumiți odată întrebați printr-un chestionar de final în ceea ce a ținut de organizare, vânzări și vizibilitate în cadrul evenimentelor.

Și acela a fost momentul când ne-am dat seama că suntem pregătiți să organizăm și primul nostru eveniment independent. 

Nu știam precis încă, dar atunci s-a plantat ideea de IARMAROC la Sat.

 

Dar până acolo, am mai pus la cale două evenimente - concomitente - în online și în offline! 


3. TÂRGUL ONLINE DE CRĂCIUN 

20 noiembrie - 31 decembrie 2023

Cunoscut totodată sub numele de “prima noastră încercare de târg online”.

Cum a funcționat?

În platforma noastră de creatori, am introdus un feature care permitea acestora să se înscrie la târg, unde aveau expunere în cadrul Secțiunii de Târg Online de Crăciun. 


Cum a arătat Târgul Online de Crăciun în numere?

250 de creatori s-au alăturat Târgului de Crăciun 

+ 19.000 utilizatori
+ 1.300 de produse adăugate în coș
+ 250 de comenzi plasate


După părerea și așteptările noastre și ale creatorilor implicați, a fost o primă încercare bună pe care o vom repeta cu siguranță! 


4. TÂRGUL DE CRĂCIUN BY UNTOLD UNIVERSE 2023

 

Al doilea Târg fizic de Crăciun la care am pus mult drag, a fost chiar în centru, în Piața Unirii, în cadrul Untold Universe 2023.


Am avut un container frumos aranjat care a devenit Casa Creatorilor IARMAROC. Aici am avut peste 1000 de produse unice, multe multe dintre care au devenit cadouri pentru cei dragi. 


Formatul de shop ne-a fost drag, însă după acești doi ani de experiențe în diferite formate, am realizat un lucru. 

IARMAROC e menit să fie târg. 

De aceea, atenția noastră va merge în mod deosebit spre crearea acestei scene de lansare pentru creatori, în format de târg - offline mai ales, dar și online! 


Construim în fiecare zi pentru un spațiu cât mai potrivit pentru scena creatorilor autohtoni. Greșim, învățăm, găsim soluții și aplicăm cât mai repede și bine. Vă mulțumim că ne sunteți alături. Creatori, vizitatori, suporteri.

Urmărește-ne pe Instagram | Urmărește-ne pe Facebook Urmărește-ne pe YouTube